Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων Compact GRAF Klaro E Professional Σε Κέντρο Αναψυχής

Βρίσκεστε Εδώ: Αρχική » Έργα » Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων Compact GRAF Klaro E Professional Σε Κέντρο Αναψυχής

Φωτογραφίες Από Το Έργο

Το Έργο

Σκοπός Του Έργου

Σκοπός του έργου είναι η συλλογή των λυμάτων του κέντρου αναψυχής, η μεταφορά και ο καθαρισμός τους μέσα σε Βιολογικό Καθαρισμό Λυμάτων και η χρήση του καθαρισμένου υγρού για υπόγειο πότισμα.

Για Την Εκτέλεση Του Έργου Χρησιμοποιήθηκαν:

  • Γερμανικός Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων Compact, GRAF Klaro E Professional.
  • Ενδιάμεσος σταθμός μεταφοράς λυμάτων μεγάλης χωρητικότητας από πολυαιθυλένιο.
    Μέσα στον σταθμό λυμάτων βρίσκεται τοποθετημένη υποβρύχια ανοξείδωτη αντλία με κοπτήρες και φλοτέρ ελέγχου της στάθμης των λυμάτων. Πάνω στον σταθμό υπάρχει μίκα εξαερισμού με φίλτρο άνθρακα.
  • Ηλεκτρολογικός πίνακας.
  • Λοιπά αποχετευτικά, ποτιστικά και υδραυλικά υλικά.

Περιγραφή Διαδικασίας

Τα υγρά και στερεά λύματα από τις τουαλέτες και την κουζίνα του κέντρου αναψυχής μεταφέρονται μέσω του δικτύου αποχέτευσης στον ενδιάμεσο σταθμό λυμάτων.
Μόλις η στάθμη των λυμάτων του σταθμού ανέβει αρκετά η αντλία ξεκινά την λειτουργία της. Όλα τα λύματα αναρροφώνται, (τα στερεά πολτοποιούνται στους κοπτήρες της αντλίας), και μεταφέρονται στο πρώτο τμήμα της σηπτικής δεξαμενής του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων οπότε και ξεκινάει η επεξεργασία τους.
Μετά το τέλος της επεξεργασίας τα καθαρισμένα υγρά αποβάλλονται από τον βιολογικό καθαρισμό και εναποθέτονται στην αρχή του δικτύου υπόγειου ποτίσματος.

Περιγραφή Λειτουργίας Του Βιολογικού Καθαρισμού

Το σύστημα βιολογικού καθαρισμού Klaro E Professional, της Γερμανικής εταιρείας GRAF, βασίζεται στην τεχνολογία SBR. (Sequencing Batch Reactor). Βασική αρχή της τεχνολογίας αυτής είναι ο διακοπτόμενος αερισμός, (τροφοδοσία με οξυγόνο), των λυμάτων με στόχο την ανάπτυξη και τον σχηματισμό ενός στρώματος λάσπης το οποίο αποτελείται από αερόβιους μικροοργανισμούς και ονομάζεται «ενεργή ίλυς». Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας οι μικροοργανισμοί αυτοί τρέφονται με τα οργανικά υλικά που υπάρχουν στα λύματα και σχηματίζουν σωματίδια και συσσωματώματα. Αυτά τα συσσωματώματα δύναται να απομακρυνθούν με καθίζηση προσφέροντας έτσι μια εκροή καθαρού υγρού υψηλής ποιότητας.
Στο τυποποιημένο σύστημα του συγκεκριμένου βιολογικού καθαρισμού διακρίνονται 4 φάσεις λειτουργίας, (τροφοδοσίας, αερισμού, στατική, εκχύλισης), οι οποίοι επαναλαμβάνονται σε 4 κύκλους ανά ημέρα και η διάρκεια τους ποικίλει ανάλογα με την δυναμικότητα του συστήματος. Ένας αεροσυμπιεστής στον πίνακα ελέγχου τροφοδοτεί με αέρα την δεξαμενή και τις 3 ανυψωτικές αντλίες που ρυθμίζουν τις φάσεις λειτουργίας.
Για αναλυτική περιγραφή του τρόπου λειτουργίας δείτε εδώ.

Λεπτομέρειες Του Έργου

Πελάτης       :   Κος Ιωάννης Κ.

Τοποθεσία   :   Καλόγρια, Αχαϊας

Χρονολογία :   5ος, 2014

Τύπος           :   Κέντρο Αναψυχής