Λέβητας Υγραερίου WOLF FGB -K Συμπύκνωσης Με Παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, WiFi & Αντιστάθμιση

Βρίσκεστε Εδώ: Αρχική » Έργα » Λέβητας Υγραερίου WOLF FGB -K Συμπύκνωσης Με Παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, WiFi & Αντιστάθμιση

Φωτογραφίες Από Το Έργο

Το Έργο

Σκοπός Του Έργου

Σκοπός του έργου είναι η θέρμανση της εξοχικής κατοικίας τον χειμώνα και η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για όλη την διάρκεια του έτους με Γερμανικό επιτοίχιο λέβητα υγραερίου WOLF FGB -K συμπύκνωσης. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χειρισμός και ο έλεγχος του συστήματος θέρμανσης να μπορεί να πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα μέσω WiFi.

Για Την Εκτέλεση Του Έργου Χρησιμοποιήθηκαν:

 • Γερμανικός επιτοίχιος λέβητας υγραερίου WOLF FGB -K-35 συμπύκνωσης, ισχύος 35kW, με δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. (Ο λέβητας μπορεί να λειτουργήσει και με φυσικό αέριο.)
  Ειδική καμινάδα καυσαερίων της εταιρείας WOLF.
  Χειριστήριο – Χρονοθερμοστάτης εσωτερικού χώρου της εταιρείας WOLF.
  WiFi Link Pro της εταιρείας WOLF.
  Αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας για αντιστάθμιση της εταιρείας WOLF.
 • Υλικά ελέγχου, μέτρησης, ασφάλειας διαρροής και σύνδεσης των φιαλών του υγραερίου με τον λέβητα.
 • Γερμανικά θερμαντικά σώματα panel KERMI με ενσωματωμένο βρόγχο (Ventil). Διακόπτες εσωτερικού βρόγχου και θερμοστατικές κεφαλές της εταιρείας BRASSFORM.
 • Λοιπά υδραυλικά και θερμοϋδραυλικά υλικά για την σύνδεση του λέβητα με το δίκτυο των θερμαντικών σωμάτων και με το δίκτυο διανομής του ζεστού νερού χρήσης.

Περιγραφή Λειτουργίας

Ο λέβητας υγραερίου WOLF FGB -K συμπύκνωσης ζεσταίνει την οικία μέσω των θερμαντικών σωμάτων όταν ο χρήστης τον ενεργοποιήσει από το χειριστήριο που βρίσκεται εντός της οικίας ή μέσω WiFi από το κινητό του τηλέφωνο οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

Το χειριστήριο – χρονοθερμοστάτης χώρου της WOLF δίνει την δυνατότητα ορισμού εβδομαδιαίων χρονοπρογραμμάτων λειτουργίας της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης. Επίσης προσφέρει πλήθος τρόπων λειτουργίας όπως σταθερή λειτουργία, αυτόματη λειτουργία, λειτουργία νύχτας, λειτουργία οικονομίας, λειτουργία party, κ.τ.λ. Τέλος σε συνδυσμό με το αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος ο λέβητας μπορεί κάθε στιγμή να προσαρμόζει την θερμοκρασία του νερού που προσάγει στα θερμαντικά σώματα με βάση την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος και συνεπώς να καλύπτει τις πραγματικές και μόνο ανάγκες για θέρμανση της οικίας κάθε στιγμή. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν επιπλέον εξοικονόμηση σε ενέργειας στην ήδη μεγάλη και πιστοποιημένη εξοικονόμηση που πετυχαίνει ο Γερμανικός λέβητας υγραερίου WOLF FGB -K συμπύκνωσης λόγο της άριστης κατασκευής του.

Εφόσον έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία του ζεστού νερού χρήσης στον λέβητα, κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει κάποια βρύση προς το ζεστό νερό τότε ο λέβητας διακόπτει την λειτουργία της θέρμανσης και προσάγει απ’ ευθείας ζεστό νερό χρήσης. Μόλις κλείσει η βρύση ή στραφεί προς το κρύο νερό αυτόματα ο λέβητας επιστρέφει στην λειτουργία θέρμανσης.
Σε περιόδους που δεν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης της οικίας (π.χ. καλοκαίρι) ο λέβητας μπορεί να λειτουργεί μόνο για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Tip

Για την καλύτερη απόδοση και μακροζωία του Γερμανικού λέβητα υγραερίου WOLF FGB -K συμπύκνωσης πρέπει να εγκατασταθεί μαγνητικό φίλτρο – απολασπωτής της εταιρίας GIACOMINI στο κλειστό κύκλωμα της θέρμανσης, καθώς και συσκευή φίλτρου νερού στο κύκλωμα παραγωγής του ζεστού νερού χρήσης.
Το μαγνητικό φίλτρο συγκρατεί μεταλλικά ρινίσματα που υπάρχουν στο δίκτυο των θερμαντικών σωμάτων, ενώ το φίλτρο νερού εμποδίζει στο να εισέλθουν χώματα και ακαθαρσίες στον εναλλάκτη παραγωγής ζεστού νερού χρήσης του λέβητα.
Επειδή τα θερμαντικά σώματα έχουν θερμοστατικές κεφαλές υπάρχει περίπτωση λόγο επίτευξης της επιθυμητής θερμοκρασίας σε κάποιους χώρους οι κεφαλές αυτές να διακόψουν την παροχή νερού προς τα συγκεκριμένα σώματα. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η τοποθέτηση στο υδραυλικό δίκτυο βαλβίδας διαφορικής πίεσης της εταιρείας GIACOMINI ώστε να προστατευθεί ο κυκλοφορητής και να μην εμφανισθεί ένδειξη σφάλματος ροής που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας του λέβητα.

Λεπτομέρειες Του Έργου

Πελάτης         :   Κος Χάρης Β.

Τοποθεσία     :   Μπούκα, Αιγιαλείας

Χρονολογία   :   1ος, 2021

Τύπος             :   Κατοικία

Επιφάνεια      :   150m2

Μελέτη           :   Μπουγιούκος Αντώνης

Επίβλεψη       :   Μπουγιούκος Αντώνης

Ρύθμιση & Έλεγχος Καύσης :  Πεσματζόγλου Άγγελος

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Γερμανικός Επιτοίχιος Λέβητας Υγραερίου WOLF FGB -K Συμπύκνωσης (Διαφημιστικό Φυλλάδιο): Εδώ

Γερμανικός Επιτοίχιος Λέβητας Υγραερίου WOLF FGB -K Συμπύκνωσης (Τεχνικά Χαρακτηριστικά): Εδώ

Γερμανικός Επιτοίχιος Λέβητας Υγραερίου WOLF FGB -K Συμπύκνωσης (Video Με Οδηγίες Εγκατάστασης):  Εδώ

Γερμανικός Επιτοίχιος Λέβητας Υγραερίου WOLF FGB -K Συμπύκνωσης (Video Με Οδηγίες Συντήρησης): Εδώ