Αντλία Θερμότητας MIDEA M-Thermal R32 Με Fan Coil MIDEA & Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Βρίσκεστε Εδώ: Αρχική » Έργα » Αντλία Θερμότητας MIDEA M-Thermal R32 Με Fan Coil MIDEA & Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Φωτογραφίες Από Το Έργο

Το Έργο

Σκοπός Του Έργου

Σκοπός του έργου είναι η θέρμανση, η ψύξη και η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, δύο μεζονετών που βρίσκονται εντός του ίδιου κτιρίου, με αντλία θερμότητας MIDEA, Fan Coil MIDEA και ηλιακό θερμοσίφωνα COSMOSOLAR Skyland.

Για Την Εκτέλεση Του Έργου Χρησιμοποιήθηκαν:

  • Αντλία θερμότητας MIDEA M-Thermal R32 Inverter Monoblock 22kW. (2 τεμάχια)
  • Ηλιακός θερμοσίφωνας COSMOSOLAR Skyland 200lt με εναλλάκτη για αντλία θερμότητας. (2 τεμάχια)
  • Δοχείο αδράνειας COSMOSOLAR Glass 40lt για την σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα με την αντλία θερμότητας. (2 τεμάχια)
  • Fan Coil MIDEA ΜΚΗ2-R3 δαπέδου – οροφής εμφανούς τύπου τριών σειρών για μεγαλύτερη απόδοση.
  • Θερμαντικά σώματα τύπου κρεμάστρας για τα λουτρά και τα W.C.
  • Λοιπά υδραυλικά, θερμοϋδραυλικά και ηλεκτρολογικά υλικά.

Περιγραφή Λειτουργίας

Η αντλία θερμότητας MIDEA θερμαίνει ή ψύχει την οικία μέσω των Fan Coil. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον επιλεχθεί από τον χρήστη, να συμβάλει στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μέσω του κατάλληλου εναλλάκτη που βρίσκεται εσωτερικά στο θερμοδοχείο του ηλιακού θερμοσίφωνα.
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας λόγο της μεγάλης συλλεκτικής επιφάνειας παρέχει άφθονο ζεστό νερό χρήσης ακόμα και τις ημέρες με περιορισμένη ηλιοφάνεια. Επίσης λόγο της ισχυρής μόνωσης του θερμοδοχείου το νερό διατηρείται ζεστό ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Όλες οι λειτουργίες της αντλίας θερμότητας MIDEA ελέγχονται μέσω του χειριστηρίου της το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο εντός της οικίας. Το χειριστήριο αυτό έχει την δυνατότητα να συνδεθεί ασύρματα με το internet ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση μέσω  του κινητού του τηλέφωνου ακόμα και αν δεν βρίσκεται εντός της οικίας.
Το κάθε Fan Coil φέρει ενσωματωμένο ψηφιακό χειριστήριο με ένδειξη θερμοκρασίας χώρου, ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, χρονοδιακόπτη, κ.τ.λ.

Tip

Μεταξύ της αντλίας θερμότητας και των λοιπών συσκευών, (δίκτυο Fan Coil, ηλιακός θερμοσίφωνας), μεσολαβεί μια τρίοδη ηλεκτροβάνα η οποία ανάλογα με την εντολή που θα πάρει από το χειριστήριο της αντλίας θερμότητας, είτε οδηγεί το νερό προς το κύκλωμα των Fan Coil για την θέρμανση ή ψύξη της οικίας, είτε προς το θερμοδοχείο του ηλιακού θερμοσίφωνα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Στo κύκλωμα “Αντλία Θερμότητας –> Τρίοδη Ηλεκτροβάνα –> Θερμοδοχείο Ηλιακού Θερμοσίφωνα” και συγκεκριμένα μεταξύ της τρίοδης βάνας και του θερμοδοχείου, έχει τοποθετηθεί δοχείο αδράνειας. Ο λόγος της τοποθέτησης είναι ότι το κύκλωμα αυτό δεν έχει την ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα νερού που απαιτεί ο κατασκευαστής ώστε η αντλία θερμότητας να έχει ομαλή λειτουργία. Με το δοχείο αδράνειας καλύπτεται η απαίτηση αυτή.
Η τρίοδη ηλεκτροβάνα είναι μικρού χρόνου περιστροφής (<30sec), ώστε η αντλία θερμότητας να μην εμφανίζει σφάλμα ροής και διακόπτει την λειτουργίας της.

Λεπτομέρειες Του Έργου

Πελάτης         :   Κος Χριστόφορος Α.

Τοποθεσία     :   Ρίο, Πάτρα

Χρονολογία   :   12ος, 2020

Τύπος             :   Κατοικίες

Επιφάνεια      :   2 x 220m2

Μελέτη           :   Μπουγιούκος Αντώνης

Επίβλεψη       :   Μπουγιούκος Αντώνης

Εγκατάσταση :   Ψύλλιας Ανδρέας